HUD Novosti
 
 
HRVATSKO UROLOŠKO DRUŠTVO
Newsletter 21. prosinca 2020. Volume 9 
 
SADRŽAJ

*Čestitka*
Javnozdravstvene akcije u studenom
Nove LUTS smjernice
Stručni kutak
In memoriam

 
 
 


Sretan Božić i Nova godina!

 Poštovani članovi i prijatelji HUD-a,

          U vrijeme Adventa, ispunjeni smo nadom i vjerom da su brojna osobna i profesionalna iskušenja kojima smo bili izloženi u protekloj godini pri kraju te da će nam sljedeća godina biti ispunjena zdravljem, mirom i ponovnim bliskim susretima. Ovom prilikom zahvaljujem Vam na predanom radu i djelovanju u iznimno teškim okolnostima pandemije. 
U ime vodstva HUD-a i u svoje osobno ime, Vama i Vašim obiteljima želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu! 
Predsjednik HUDa
  doc. dr. sc. I.Tomašković, dr. med.
 
 
Javnozdravstvene akcije u mjesecu studenom
 
U mjesecu studenom Hrvatsko urološko društvo je prema planu rada održalo niz aktivnosti  posvećenih muškom zdravlju. Tijekom mjeseca ostvarili smo niz medisjkih istupa s ciljem edukacije i potpore borbi protiv raka prostate, raka testisa te očuvanju ukupnog zdravlja muškaraca. Naši su se predstavnici priključili i EPAD inicijativi Europskog urološkog društva. 
 
 
 
Hrvatsko urološko društvo: Smjernice u liječenju simptoma donjeg mokraćnog sustava
 
U sklopu obilježavanja javnozdravstvenih akcija u studenom svim urološkim odjelima HUD je dostavio nove Smjernice u liječenju simptoma donjeg mokraćnog sustava. Smjernice su rezultat zajedničkog rada i napora vodećih uroloških centara u našoj zemlji, a tisak je omogućila potpora tvrtke Astellas. Zbog poznate situacije s epidemijom COVID-19, predstavljanje ovih smjernica na sastanku uživo morali smo odgoditi za bolja i sigurnija vremena.Svi autori i recenzenti radili su pro bono i na tome im još jednom zahvaljujemo. 
 
 
STRUČNI KUTAK: Osvrt na članak
Priredio doc. dr. sc. K. Krpina

Lestingi et al. „Extended Versus Limited Pelvic Lymph Node Dissection During Radical Prostatectomy for Intermediate- and High-risk Prostate Cancer: Early Oncological Outcomes from a Randomized Phase 3 Trial“ 
Saznajte više
 
 
IN MEMORIAM 
doc. dr. sc. Ivo Kraljić
1933.- 2020.
Životopis
 
HRVATSKO UROLOŠKO DRUŠTVO
Šubićeva 9, 10000, Zagreb, Hrvatska


Predsjednik: doc.dr.sc.Igor Tomašković, dr. med.
Dopredsjednici: izv.prof.dr.sc.Marijan Šitum, dr.med.
                        prim.dr.sc.Pero Bokarica, dr. med.
Tajnik: doc.dr.sc.Kristian Krpina, dr. med.
 
HUD novosti:
Adresa za slanje priloga:
igor.tomaskovic@kbcsm.hr

Tehnički i grafički uredili: S. Nikles, M. Knežević
<