Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

           Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 7. Hrvatski urološki kongres, koji će se održati od 21. - 24. listopada 2021. godine u Poreču, u Kongresnom centru Hotela Parentium. Raduje me što će se u sklopu našeg kongresa održati i 3. kongres Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara.

        Iako su nam se uslijed pandemije, u posljednjih godinu i pol dana, profesionalne i privatne životne okolnosti sasvim promijenile, naša želja za susretom i razmjenom znanstvenih i stručnih informacija nikada nije prestala. Naša urološka struka i u ovim je teškim vremenima pokazala svoju vitalnost i izdržljivost te se prilagodila novonastalim okolnostima i nastavila djelovati dajući našim pacijentima svoj maksimum. Unatoč svemu, uspjeli smo zadržati visoku razinu stručnosti, usvajajući znanja koja mijenjaju kliničku praksu i osiguravaju našim bolesnicima bolje i uspješnije dijagnostičke i terapijske postupke. Na tom tragu planiramo i naš nacionalni kongres kao smotru znanja i vještina hrvatske urologije.

        Vjerujem da će u programu kongresa svaki sudionik pronaći korisne teme, proširiti svoje znanje, te obnoviti stara i steći nova poznanstva uz druženje u prekrasnom gradu Poreču. Želja nam je pružiti priliku svim sudionicima, a poglavito mladima, da aktivno sudjeluju i nastave razvijati našu struku. Stoga Vas pozivam da se u što većem broju pridružite kongresu Vašim izvornim radovima i priopćenjima.

 

Uz srdačne pozdrave,

s poštovanjem

 

 

 

 

doc.dr.sc. Igor Tomašković

predsjednik Hrvatskog urološkog društva HLZ-a

 

 

 

Okvirni plan događanja koje organizira ili suorganizira  HUD tijekom 2021:

  • 11.-13.11.2021. - 50. obljetnica Urološkog odjela OB Varaždin.-.
  • 03-04.09.2021. - Central European Meeting (CEM) - Beč, Austrija
  • listopad 2021. - 7. Hrvatski urološki kongres
  • po dogovoru - Mala urološka škola (odgođena od 2020.) 

 

Održavanje svih sastanaka koji nisu virtualni ovisi o daljnjem razvoju COVID 19 pandemije.