Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

Veliko mi je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na 6. Hrvatski urološki kongres, najveću smotru hrvatske urologije. Pokrovitelji kongresa su predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor. Visoku stručno-znanstvenu razinu svakako će osigurati ugledni hrvatski i inozemni urolozi. U programu kongresa svaki će urolog pronaći korisne teme, imati priliku obogatiti znanje, razmijeniti iskustva, obnoviti i steći nova poznanstva uz druženje u prekrasnom gradu Poreču. Raduje me sto će se u sklopu 6. HRVATSKOG UROLOŠKOG KONGRESA održati i 2. Hrvatski kongres uroloških medicinskih sestara i tehničara, jer su oni važan dio urološkog tima koji trebaju kao i mi urolozi trajno obnavljati i nadopunjavati svoje znanje. Želja nam je pružiti priliku svim sudionicima, a poglavito mladim hrvatskim urolozima da aktivno sudjeluju i da na taj način steknu prijeko potrebna iskustva. Stoga vas sve od srca pozivam da pridonesete našem zajedničkom uspjehu!

Više informacija na www.6hrvatskikongreshud2017.org

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Boris Ružić
predsjednik Hrvatskog urološkog društva HLZ

Edukacija specijalizanata kao i kontinuirana edukacija specijalista urlogije jedan je od glavnih fokusa rada HUD-a. Redovnim organiziranjem skupova omogućena je razmjena znanja i stavova o modernoj urologiji.

 

Za mlade kolege prošle godine organizirana je i prva Mala urološka škola, Tečaj 1. kategorije u organizaciji Hrvatskog urološkog društva i suradnih institucija koji je za cilj imao, i u tome je uspio, okupiti specijalizante i mlade specijaliste urologije radi edukacije iz pojedinih uroloških tema. Tema prošlogodišnje Male urološke škole bila je karcinom prostate.

 

Radujemo se organizaciji i druge Male urološke škole.

 

 

 

Ove godine održati će se 6. Hrvatski urološki kongres u organizaciji HUD-a na kojem će, uz brojna predavanja, biti organizirane i razne radionice od kojih će najviše koristi imati upravo mlade kolege.

 

Pravilinik o specijalističkom usavršavanju iz urologije možete preuzeti ovdje.